PHOTON EUROPE LED EF–60 - DENNÍ SVĚTLO STÁLE S SEBOU

Jelikož miluji při fotografování denní světlo, tak jsem byl velmi zvědavý, když se u firmy Photon Europe objevilo v nabídce LED světlo EF-60. Rád bych se podělil o zkušenosti po dvou měsících fotografování s tímto daylight.

Autor článku a fotografií:  Angelo Purgert

Do teď jsem používal pouze přirozeného denního světla a nebo trvalé denní světlo DayLight SUN-400 se zářivkami a byl jsem velmi spokojen, proto jsem měl zprvu obavy jak budu s LED EF-60 světlem spokojen. Nakonec jsem se rozhodl dvě tyto světla zakoupit a výsledek předčil všechna moje očekávání.

1

Světla jsem testoval jak v ateliéru, tak v exteriéru za použití baterie. Zde jsem shrnul několik výhod, které mě vedly k tomu, že budu tyto LED EF-60  standardně používat jsou součást vybavení mojí fotografické techniky. Zde je pár mých postřehů proč jsem se pro ně rozhodl:

 

  1. Lehká váha 0,6 kg - když jsem fotil v exteriéru, měl jsem s sebou jen malou tašku se dvěma světly + dva deštníky a baterie. Celková váha 2 Kg. Neskutečné !

  2. Velikost a výdrž baterie - baterie je malá lehká, ke kameře (vážící pár deka) typu NP-F730, NP-F750, NP-F770 7,4V, 4 400 mAh. Překvapila mě i její výdrž. Při nepřetržitém provozu na plný výkon 2h 15 min.

  3. Barevná teplota – barevná teplota 5500K je chromatičnost denního světla a právě toto denní světlo LED světla plně nahradí, navíc se dají kombinovat společně s Daylighty SUN-400 od Photon Europe jejichž úsporné zářivky mají chromatičnost rovněž 5500K.

  4. Mechanická odolnost – jelikož LED světla nemají žádné žárovky, výbojky ani zářivky, jsou při přepravě a manipulaci velmi mechanicky odolné

2

Tyto LED světla určitě mohu vřele doporučit všem nadšeným fotografům, kteří rádi využívají denního světla a mohou tak jak v ateliéru či exteriéru toto světlo plně a nebo částečně při nízké hladině denního světla nahradit.

 

Přikládám pár fotografií z backstage a jednu výslednou ateliérovou fotografii při práci s Photon Europe LED-60

 

3

45

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shopteťák.cz