CALER - novinka ve světě systémových blesků

Nový systémový blesk CALER 600C-TTL pro Canon je ve své cenové kategorii výjimečný. Nejen že stojí pouze neuvěřitelných DPH 3.900 Kč včetně DPH, ale jedná se o nejvšestrannější blesk s podporou všech dostupných bezdrátových technologií. Zde pár řádek o jeho největších výhodách ...

1

Systémový blesk CALER 600C-TTL pro Canon má jako jeden z mála  podporu jedinečného systému Canon RT a tradičně ho lze ovládat při nasazení na tranceiver TR611/612 i radiově, přičemž tento odpalovač může zároveň ovládat i bateriová světla NEW HD-TTL-610, či mono-flashe MSN HSS/TTL od Photon Europe, což výrazně rozšiřuje variabilitu jeho použití. (obdobné možnosti využití nabídne i nová generace bluetooth odpalovače s podporou komunikace pomocí aplikace z chytrého telefonu, či tabletu, který brzy přijde na trh). Systémový blesk lze používat jak v režimu Master, tak v režimu Slave. S jeho pořízením se vám do rukou dostane neuvěřitelné množství energie díky směrovému číslu GN 60! (200 mm, ISO 100). Veškeré tyto pozoruhodné inovace v kompaktních rozměrech blesku CALER,vybaveného RT systémem z něj dělá jeden z nejvyhledávanějších blesků nabízených aktuálně na trhu.

 

CALER je blesk, co nabízí léty osvědčené funkce i mnohé navíc

Tento výkonný systémový blesk za velice příznivou cenu je řešením pro všechny věrné majitele zrcadlovek Canon, kteří používají či chtějí používat jedinečný bezdrátový radiový systém Canon 600 EX-RT, ale zároveň nechtějí utrácet horentní sumy peněz, nebo nakupovat zařízení, kvůli kterému by ztratili možnost pohodlné bezdrátové ovládání... Blesk CALER 600C-TTL lze ovládat na vzdálenost až 300 metrů. Poskytuje vám plnou funkci ETTL-RT, manuální režim, HSS, podporu 5ti skupin v 15ti kanálech a speciální režim GR (kde každé zařízení ze skupiny, může být nastaveno nezávisle na manuálním nebo TTL režimu). Dále je tento blesk obohacen o bezdrátový režim Canon RT a Canon ETTL IR při použití MASTER nebo SLAVE.

Režim HSS vám umožní nastavit rychlost závěrky až na neuvěřitelnou 1/8000s !

 

CALER je mistr v měření expozice

Vestavěný snímač automatické expozice, který je umístěn v přední části blesku, umožňuje nastavení režimů Ext.A (automatické měření externího blesku) a Ext.M (ruční měření externího blesku) preferovaný mnoha profesionály. Mimo funkce Canon ETTL a manuálního režimu jsou k dispozici další dva režimy a to režim Slave a stroboskopický režim.

CALER není ochuzen ani o držák pro umístění barevných filtrů pro vyvážení barev, který je součástí balení, a dále je vybaven senzory pro měření barevné teploty, které automaticky upravují vyvážení bílé.

2

 

Bezpečnost

Kovová upevňovací patice je opatřena zajišťovací páčkou,díky které nemůže blesk náhodně spadnout z fotoaparátu nebo držáku kvůli tomu, že nebyl správně dotažen (stačí jej zajistit zmíněnou páčkou).

 

Variabilita

Tento blesk využívá již dobře známé a uživateli prověřené ovládací prvky jiných blesků. Bleskovou hlavu lze otáčet o 180 stupňů v libovolném směru (vlevo/vpravo) s náklonem na 90 stupňů. Nastavení pokrytí blesku (ZOOM) lze nastavit automaticky nebo manuálně od 20 – 200 mm.

3

CALER přítel širokoúhlých objektivů

Při použití vestavěné širokoúhlé rozptylné vysouvací destičky můžete fotografovat s bleskem s ultraširokoúhlými objektivy s ohniskovou vzdáleností až 14 mm.

 

Přehlednost ovládání

CALER 600C TTL je vybaven velkým, jasným, barevným LCD displejem se zjednodušeným, ale rozsáhlým systémem menu. Hlavním ovládacím nástrojem je kolečko pro ovládání výkonu, funkcí a další volby umoňují komfortní tlačítka, měkká na dotek.

4

 

 

Blesk je také možno zakoupit v zajímavých mobilních setech, či sestavách s outdoorovými softboxy a stativy.

5

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shopteťák.cz